Το «μαγικό» ραβδί για τον πόνο στο σεξ και όχι μόνο

Η μαρτυρία συζύγου γυναίκας με δυσπαρευνία μας θύμισε πόσο σημαντικό είναι να απενοχοποιήσουμε τη χρήση  των «θεραπευτικών εργαλείων» που βοηθούν στην αντιμετώπιση του πόνου κατά το σεξ. Έτσι προέκυψε το άρθρο για τους Διαστολείς και την ορθή χρήση τους και συνεχίζουμε με το pelvic wand – το «μαγικό» πυελικό ραβδί που βοηθά τη γυναίκα να ανακουφιστεί από τα σημεία πυροδότησης του πόνου, γνωστά ως trigger points, να διενεργήσει θεραπευτικούς χειρισμούς τόσο στους μύες της αιδοιϊκής περιοχής και του περινέου αλλά και των ακόμη πιο δυσπρόσιτων εν τω βάθη μυών του πυελικού εδάφους, επιτυγχάνοντας την επιθυμητή χαλάρωση.

Καταστάσεις που ενδείκνυται η χρήση του

Η ορθή χρήση του pelvic wand συστήνεται για υπερβολικά «σφιγμένους» μύες του πυελικού εδάφους που συσπώνται ακούσια και προκαλούν πόνο στην είσοδο του κόλπου (αιδοιοδυνία, βουλβοδυνία), πόνο κατά τη διείσδυση στην ερωτική πράξη (δυσπαρευνία) ή την ιατρική εξέταση, στον χρόνιο πυελικό πόνο, στην ενδομητρίωση.

Τα χαρακτηριστικά του Pelvic Wand

Το Pelvic Wand της εταιρίας Intimate Rose χρησιμοποιεί και συστήνει το φυσικοθεραπευτήριο Φ/Θ ΠΡΑΞΙΣ, είναι πλήρως καλυμμένο με σιλικόνη ασφαλή για τον οργανισμό (χωρίς BPA), με ιδιαίτερο σχεδιασμό στις άκρες του ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται και κολπικά και πρωκτικά, φτάνοντας στα σημεία πυροδότησης του πόνου (trigger points), μειώνοντας τον πυελικό πόνο. Το συγκεκριμένο «μαγικό» πυελικό ραβδί έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές από τους χρήστες του αλλά και από τους γιατρούς και φυσικοθεραπευτές με ειδίκευση στις δυσλειτουργίες του πυελικού εδάφους.

Μαρτυρίες χρηστών

«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα στην άνεση του σπιτιού μου, χωρίς άγχος, να κάνω θεραπευτικούς χειρισμούς στα σημεία που προκαλούν πόνο, με ασφάλεια και αποτέλεσμα. Η πρόοδος που σημειώνω είναι εντυπωσιακή και με βοηθά να νιώθω ότι μπορώ να απολαμβάνω τη ζωή μου και πάλι». ΒΜ

«Κάνω τις ασκήσεις με τους διαστολείς μου και όταν ο πόνος είναι έντονος χρησιμοποιώ το ραβδί. Φτάνει σε σημεία που δε θα μπορούσα αλλά κυρίως χαλαρώνει τα σημεία αυτά, μειώνοντας τον πόνο. Κάνει θαύματα». ΕΚ

«Υποφέρω μήνες με πολύ «σφιγμένους» μύες στην πύελο, πόνο κατά τη σεξουαλική πράξη και πόνο στην ουροδόχο κύστη. Το ραβδί ήρθε σα δώρο για εμένα. Τίποτα δε λειτούργησε καλύτερα όσο αυτό. Ούτε οι συνεδρίες βιοανάδρασης, ούτε και τα φάρμακα για τη χαλάρωση των μυών. Είναι αποτελεσματικό και είμαι ευγνώμων που μου το σύστησαν και μου έμαθαν να το χρησιμοποιώ». ΑΓ

Γιατί το προτείνουμε

Οι επικεφαλής του φυσικοθεραπευτηρίου Φ/Θ ΠΡΑΞΙΣ προτείνουν πάντα στους ασθενείς τους τους διαστολείς (Dilators) και το ραβδί (Wand) της Intimate Rose για την αντιμετώπιση των «σφιγμένων» μυών του πυελικού εδάφους. Το Pelvic Floor Wand έχει αποδειχτεί σωτήριο και όχι τυχαία. Ο συνδυασμός της λείας, ιατρικώς ενδεδειγμένης σιλικόνης και οι μελετημένες καμπυλότητές του, επιτρέπουν στους ασθενείς να φτάνουν τόσο στους επιφανειακούς όσο και στους βαθείς μύες του πυελικού εδάφους, ανακουφίζοντας τον πυελικό πόνο.

Πώς χρησιμοποιείται

Ο ορθός τρόπος χρήσης του Pelvic Wand σε συνδυασμό με τον σοφό σχεδιασμό του οδηγεί σχεδόν αμέσως στο επιθυμητό αποτέλεσμα της ανακούφισης και της «κατάκτησης» του πυελικού πόνου. Οι ασθενείς μας μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το πυελικό ραβδί με σωστή αναπνοή και τις κατάλληλες κινήσεις που πολύ σύντομα τις βοηθούν να φτάνουν τα σημεία που χρειάζονται θεραπευτικούς χειρισμούς και χαλάρωση και να νιώθουν ανακούφιση από τον πόνο, μέχρι το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα. “Ενημερωθείτε για το θεραπευτικό πρόγραμμα Pelvic Floor Act ©, στο οποίο χρησιμοποιούμε διαστολείς και pelvic Wand, για να μάθετε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να ανακουφιστείτε από τον πόνο του πυελικού εδάφους και να βελτιώσετε τη συνολική ποιότητα ζωής σας.”